Mamazsola

A mozgó pékárus legendája

Ma 10:35-kor kapkodva vettük a kabátunk Pán Péterrel. Épp időben ébredt a délelőtti alvásból. Időben ahhoz, hogy elcsípjük a mozgó pékárust. Még hétfőn figyeltem ki, hogy hány óra tájban áll meg a kis posta előtt. Nem volt nehéz észrevenni, mert a Hupikék Törpikék zenéjét játszotta nagy hangerővel. Mivel épp szerettem volna szűkebbre fogni a havi… Tovább »

Készíts otthon gabonapelyhet és kukoricapelyhet!

Akármennyire is kismamák vagyunk mi Mamazsolák, amikor találkoztam ezekkel a receptekkel és eleve magával az ötlettel, hogy az imádott reggeli müzlit/gabonapelyhet/corn flakest saját magunk is elkészíthetjük azonnal felcsillant a szemem. Tudom persze, elsődlegesen a gyerkőcök kedvencei (az amerikai összefoglaló nevükön) “cereal”-ok, legalább is sokan így gondolják, de én akkor még mindig gyerek vagyok, mert a… Tovább »

Palacsinta két hozzávalóból

Igazi, vasárnap délelőtti amerikai palacsintáról írtunk már korábban. Imádjuk, de ritkán engedjük meg magunknak. Most viszont újabb recepttel bővítem a totyogók (és felnőttek) számára ajánlott reggeli palettánkat, mert találtam egy alternatívát, ami Nagyon finom pedig nem tartalmaz hozzáadott cukrot Tápláló, igazi protein bomba Miközben glutén- és tejmentes (gyakorlatilag paleo) Csak két hozzávalóból áll, gyorsan, hétköznap… Tovább »

“Amcsi palcsi” – vasárnapi reggeli ajánló

Bár a kép még nyáron készült (ma ugyanez a terasz kicsit fagyos és teljesen hóborította), de a reggeli menü ma is ugyanaz: Amerikai palacsinta nutellával, banánnal, narancslével, kávéval. Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem a reggeli a kedvenc étkezésem. Szerintem a reggeli étkek a legfinomabbak és ilyenkor még senkit sem furdal a lelkiismeret,… Tovább »

Egy totyogó étlapja – 1. rész: tápláló reggelik

Azt hiszem mondhatjuk, hogy túl vagyunk a hozzátápláláson. Mazsola szívesen és jól eszik, és imádja a zöldségeket és gyümölcsöket. Ráadásként – tudom, tudom nagyon szerencsés vagyok! – jól is alszik, így miután Apát elintegettük munkába menet, van időnk a magunk komótos reggeli rutinjára. Én magam mindig is a színes ételek híve voltam, és amíg főállásban… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!