…vagy reggelit, vagy vacsorát.
A lényeg, hogy az étel jól nézzen ki, apró fogyasztója pedig észre se vegye, hogy mikor bekebelezi például az Angry Bird-öket, valójában a napi vitamint is elfogyasztotta, hiszen zöldséget és gyümölcsöt evett.
Ha csemeténk elutasít mindent, ami egészséges, ha nem eszik az iskolában, hogy ne a sulibüfében egyen, ha gyerekzsúrra készülünk, vagy ha csak teljes adagra már nem elég maradékokat akarunk feldobni, remek megoldás az úgynevezett bento módszer. Az egy adagnyi étel számos összetevőből, akár fogásból áll, kisebb-nagyobb fakkokal ellátott tobozban tálalva, vagy csomagolva. Ha van néhány kellékünk, pl. ételfestékes toll, forma szaggató, fogpiszkálók, akkor a kreativitásnak nincs határa.
Vendégbloggerünk, Panni bemutatja most nekünk, hogy ő mivel kápráztatja el a kisfiát hétről hétre. Saját blogján később is újabbnál újabb ötletekre, leírásokra leltek majd.
“Mi is az a bento? Lényegében egy új divathullám Amerikában; ebéd csomagolási divathullám. Japán eredetű, de – mint sok minden mást is – az amerikaiak ezt is adoptálták. A lényege az, hogy egészséges, változatos (hideg) ebédet állítson össze az ember a gyerekének, és ha lehet, még esztétikus is legyen. Nekem ezt néha sikerül megvalósítani, néha nem. Eredetileg azért kezdtem el bentokat gyártani, mert a nagyobbik fiam heti egyszer az iskolában eszik, és több hétfőn jött haza szinte teljesen érintetlenül a kajája. Amerikai filmekben láthattátok, hogy itt a gyerekek a saját ebédjüket viszik az iskolába. Néhol ez persze nincs így, sok helyen van menza, de más helyeken a barna zacskós, ételhordó zsákos megoldás a jellemző. Amióta bentokat készítek, a fiam általában jobban megeszi az ebédjét, tehát megéri. Még úgy is, hogy általában másfél-két órámat veszi el az ebéd-gyártás. Mi lesz itt, ha majd kettőnek, aztán már háromnak kell ilyet csinálnom?!?!
Ha érdekelnek a bentoim, látogass el ide: http://bento4mykids.blogspot.com/“
Ha rákaptatok az ízére, gyártottatok valami duplán ennivalót, ne habozzatok, küldjétek meg nekünk!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: