Bár a kép még nyáron készült (ma ugyanez a terasz kicsit fagyos és teljesen hóborította), de a reggeli menü ma is ugyanaz: Amerikai palacsinta nutellával, banánnal, narancslével, kávéval.
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem a reggeli a kedvenc étkezésem. Szerintem a reggeli étkek a legfinomabbak és ilyenkor még senkit sem furdal a lelkiismeret, ha jól belakmározik belőlük, hiszen kell az energia egész napra, még akkor is ha csak egy lusta vasárnapról van szó. Ha épp nincs otthon (viszonylag friss) pékáru reggelre akkor nálunk általában amcsi palcsi a menü. Pár alap összetevőből hamar elkészül, lássuk csak:
Hozzávalók (bő 4 személyre):
- 40 dkg liszt
- 2 csomag sütőpor
- 1 teáskanál só
- 1 ek. kristálycukor (xilit, nádcukor vagy méz)
- 6 dl tej
- 2 db tojás
- 10 dkg olvasztott vaj
Elkészítés: A vajat a később használandó palacsintasütőben felolvasztjuk, közben elkeverjük a lisztet a cukorral, sütőporral és a sóval. Majd hozzáadjuk az olvadt vajat, a tejet, a tojást és csomómentesre keverjük. A tésztát a palacsintasütőbe öntve, most nem kell azt teljesen szétterítenünk, mint a hagyományos verizónál. Viszont inkább lassú tűzön süssük, mert a palacsintánk fél/ 1 cm-re is feljöhet így idő kell neki míg átsül. Addig süssük míg szép aranybarna nem lesz mind2 oldala.
Az amerikai palacsinta persze akár uzsonnára is kiváló finomság lehet, az ízesítése pedig csak rajtatok múlik. Szórhattok rá porcukrot, leönthetitek juharsziruppal, szörppel, kerülhet rá málna, lekvár, fahéj vagy akár fagyit is tálalhatsz mellé. Jó étvágyat!
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: