A kefíres piskóta az egyik legegyszerűbb, nagyon nehéz elrontani és bármilyen sütinek lehet alapja. Tálalhatod egy kis csoki krémmel + eperrel kehelyben, forgathatod csoki öntetbe + kókuszreszelékbe vagy akár muffin formákba is adagolhatod. Na de ez egy másik recept lesz majd.
Hozzávalók:
Így készítsd: a kefíres pohárral mérd ki a hozzávalókat és öntsd őket egy nagy tálba vagy edénybe. Melegítsd elő a sütőt 180-200 fokra. Amint összekeverted az összes alapanyagot, már mehet is a massza egy kivajazott vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe és be a sütőbe. Én általában sima és csokis tésztát is szoktam készíteni. Ilyenkor a masszát ketté öntöm és az egyik feléhez annyi ét kakóport (a színe miatt) + Nesquick kakóport (az íze miatt) adok, hogy a tésztának szép, “kakós” színe és íze legyen. A mostani süti még egy kis plussz extrát is kapott; kimagvazott meggyek kerültek bele. A befőttes üvegből kivéve, lecsepegtetve a tepsiben lévő massza tetejére helyeztem el őket. (Mikor a tészta megemelkedik a sütés közben, a meggyek a helyükön maradnak, így a kész sütiben pont középen helyezkednek majd el.) Légkeveréses sütőben kb. 180 fokon sütve nagyjából 10-15 perc alatt el is készül a sütink. Ha sokat is szöszmötölünk vele és az esetleges fent említett extrákkal, akkor is max. 30 alatt kész vagyunk a finomsággal.