Téli játékokon gondolkoztam, mikor eszembe jutott, hogy miért is nem csináljuk ugyanazt idebent? A szánkózáshoz csak egy nagyobb karton kell a babapopó alá, már húzhatjuk, tolhatjuk ide-oda, és simán készíthetünk hóembert is, csak egy kis furfang kell hozzá! Ráadásul ez el sem olvad…
Ha van kedvetek, gyártsatok velünk olcsó, gyors alapanyagot: bio gyurmát. A többit pedig bízzátok gyerkőceitek fantáziájára! Nálunk olyannyira bevált a dolog, hogy azóta minden probléma nélkül főzök, mert Mazsola is elvan a konyhában a maga “tésztájával” és eszközeivel. Ezen felbuzdulva számos kisgyermekes ismerősöm is kapott tőlünk ilyet ajándékba.
Ennek a gyurmának az az előnye a sima só-liszt gyurmával szemben, hogy légmentesen, pl. egy dobozban, vagy zacskóban tárolva egészen sokáig rugalmas és újra meg újra felhasználható lesz. A boltban kapható verzióknál pedig, az árán kívül a természetes összetevői miatt jobb. Persze, inkább ne fogyasszuk el a gyurma pogácsákat, de nem kell kétségbe esni, ha a gyermek megkóstol egy morzsát.
Hozzávalók:
2 bögre liszt
2 bögre meleg víz
1 bögre só
2 evőkanál növényi olaj
1 evőkanál citromsav
bolondítható:
színezéshez: ételfesték
luxus verzióhoz: illóolaj
1
A száraz hozzávalókat összekeverjük, majd jöhet az olaj és a jó meleg víz. A sistergő hangtól nem kell megijedni, a citromsav okozza, ez a dolga. 🙂
Jó mókát kívánunk!