Ha kevesebb, mint egy órád van, hogy házi ropogtatnivalóval vendégeld meg például babalátogatóba, vagy kisgyerekkel érkező rokonaidat, barátaidat, ráadásul éppen a kamra sem roskadozik hozzávalóktól, akkor ez a recept lehet a megmentő! Az előkészület maximum 20 perc – ennyi még két szoptatás között is simán belefér -, aztán már csak ki kell várni, míg megsül. Nem utolsó sorban, a liszttel már megismerkedett, de éppen fogzási panaszoktól szenvedő gyerkőcök is imádják rágcsálni. Nálunk gyakori “vendég”.
1
Hozzávalók:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
- 25 dkg margarin
- 25 dkg túró
- 25 dkg liszt
- 1 teáskanál só
- 1 tojás
- Feltétnek sajt, vagy magok, pl. szezámmag, vagy lenmag
-
-
-
-
-
-
-
-
1
1
A margarint (érdemes jó előre kivenni a hűtőből), túrót, lisztet és sót jól összegyúrjuk és kb. fél cm vékonyra nyújtjuk. A tetejét megkenjük a felvert egész tojással és a választott feltéttel megszórjuk. Ujjnyi vékony csíkokra vágjuk és tepsibe (nem kell alá sem zsiradék, sem sütőpapír) tesszük. 180 fokos sütőben alul-felül sütéssel addig sütjük, amíg picit pirulni kezd.
Frissen ajánlom fogyasztani, de nem kell aggódni, ritkán marad belőle másnapra. 😉
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: